Tuzemské cestovní pojištění

Znáte tuzemské cestovní pojištění? Možná vás to překvapí, ale nejedná se o žádnou novinku „covidových“. Vzhledem k tomu, že kvůli celosvětové pandemii trávíme svou dovolenou ve větší míře právě doma, v České republice, zajímá tento produkt stále více lidí. A měl by i vás.

Tuzemské cestovní pojištění najdete u některých pojišťoven už pěkných pár let. Ale vzhledem ke zvyšující se poptávce po dovolených v Česku, a tím pádem také po odpovídajícím covid cestovním pojištění, je tento produkt vylepšován a dostává se do popředí nabídek.

Zámek Lednice

Tuzemské cestovní pojištění vs. „modrá kartička“

Nejspíš si říkáte, proč byste si měli zřizovat cestovní pojištění pro dovolenou v Česku, když si přece platíte klasické pojištění a v peněžence máte kartičku od pojišťovny? Tuzemské cestovní pojištění vám totiž nabídne ještě něco navíc.

Co nabízí tuzemské cestovní pojištění

●     Úrazové pojištění – finanční odškodnění za trvalé následky, invaliditu nebo smrt pojištěného. Jeho součástí může být také platba za každý den, který strávíte v nemocnici nebo doma v rámci léčby.

●     Pojištění odpovědnosti – pro případ, kdy způsobíte újmu na majetku nebo zdraví někomu jinému. Oceníte ho třeba ve chvílích, kdy někoho nechtěně srazíte na cyklostezce nebo sjezdovce při lyžování. Vztahuje se navíc nejen na vás, ale také na všechny členy rodiny, včetně těch čtyřnohých.

●     Připojištění zavazadel a sportovního vybavení – tuhle položku oceníte hlavně v případě, že vlastníte drahé sportovní vybavení, u kterého by vás poněkud mrzelo, kdyby vám ho někdo odcizil nebo poničil.

●     Pojištění rizikových sportů – máte rádi adrenalinové a rizikové sporty? Pak je pro vás odpovídající pojištění skutečnou nezbytností.

●     Pojištění storna – zvlášť v dnešní době se u o covid cestovního pojištění vyplatí poohlédnout po produktech, které se o vás postarají v případě nařízené karantény.

Celkově se tedy dá říct, že tuzemské cestovní pojištění je takovou nástavbou klasického zdravotního pojištění. V případě výše zmíněných položek se o vás modrá kartička nepostará, ale pro vaši dovolenou je určitě oceníte. Tak, abyste si ji užili v klidu a bez starostí!

Trackback URI | Přihlásit se ke komentářům přes RSS kanál

Přidat komentář