Pokud toužíte po lyžování v Alpách, vyrazte do Francie, Itálie anebo Rakouska!

Dlouhé zimní dny nejsou určeny výhradně k lenošení, naopak evokují k pohybu na čerstvém vzduchu. K nejoblíbenějším radovánkám patří bezpochyby sjezdové a běžecké lyžování. Dnes už se sportovní nadšenci nespokojí s tuzemskými skiareály. Nejčastěji berou útokem lyžařská centra Francie, Rakouska či Itálie.

Jakmile jednou vyrazíte do zahraničních skicenter, budete ohromeni krásou Alp i komfortními službami. V těch nejlepších si můžete být jistí dostatkem sněhové pokrývky i v jarním období, okusíte lyžování na ledovci a můžete se spolehnout na dokonale upravené sjezdové i běžecké tratě. K tomu jsou pro lyžaře připraveny skipasy za výhodné ceny. Prostě vás čeká dovolená jako víno!

Proč vyrazit do Alp?

Majestátní Alpy jsou pro lyžování na starém kontinentu nejvýhodnější. Skvělé podmínky nabízejí zkušeným lyžařům a freeriderům, ale poslouží i středně pokročilým, začátečníkům a dětem. Bezpochyby se zde shledáte s červenými a černými sjezdovkami pro výborné lyžaře, ale i s cvičnými loukami pro úplné začátečníky. V Itálii vás zláká vysoké procento slunečních dnů a dechberoucí krásu ukáží Dolomity, francouzské Alpy jsou pro mnohé kolébka freeridingu a lyžování Rakousko se odehrává ve velkých střediscích i menších areálech, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Navíc vám padne do noty dostupnost, a proto si zde můžete dojet takzvaně na otočku.

Počátek zimy u Cinque Torri v italských Dolomitech

Počátek zimy u Cinque Torri v italských Dolomitech

Lyžování ve Francii si zamilujete

Nároční lyžaři nedají dopustit na lyžařská centra ve Francii. Nikdo se tomu nemůže divit, protože patří k nejluxusnějším v Evropě. Ohromí ideální nadmořskou výškou, dostatečně dlouhými i širokými sjezdovkami, moderními lanovkami a blízkostí komfortního ubytování někdy i přímo na svahu! Nejslavnější jsou Le Trois Vallées neboli Tři údolí nacházející se v nadmořské výšce 1 300 – 3 300 m n. m. Když uslyšíte, že se zde nachází na 610 km sjezdovek (nejdelší svah měří 12 km), ani tomu nebudete chtít věřit. K tomu si užijete výhled na ledovce a Mont Blanc, a to hned někde nezažijete. Většina lyžařů míří také do olympijského střediska Chamonix, zde si užijete zběsilou jízdu na 182 km sjezdovek. I odtud spatříte Mont Blanc a ledovec Bosson.

Nekonečné možnosti máte na dosah ruky

Pro někoho je lyžování ve Francii nemožné z hlediska dostupnosti a plánování, a proto ho zaujmou lyžařské zájezdy v Alpách. Mrkněte se tedy na internetové stránky SMART travel a naplánujte si aktivní dovolenou na míru. Díky tomu se podíváte třeba do Portes du Soleil, největšího lyžařského komplexu světa. K dispozici je lyžování na 650 kilometrech, což uspokojí úplně každého. Samozřejmostí jsou snowparky, extrémní dráhy, běžecké stopy (235 km) i sáňkování a jízda se psím spřežením. Rodiny s malými dětmi zase ocení dovolenou v Orciéres 1850, jedná se totiž o menší areál zaměřený na rodinné vyžití. Ve volných chvílích můžete vyrazit na brusle, do aquaparku a na bowling. Zimní dovolená ve francouzských Alpách uspokojí i nejnáročnější. Na první pohled zaujme přeprava luxusním autobusem s WIFI připojením a bufetem na palubě. Během několika hodin okusíte lyžování na ledovci Tignes, Plagne či Arcs. Ubytování přímo na sjezdovce si ihned zamilujete stejně jako romantické procházky spojené s výhledy na dechberoucí krajinu.

Trackback URI | Přihlásit se ke komentářům přes RSS kanál

Přidat komentář