Nejoblíbenější řecké ostrovy

recko

PR CLÁNEK  Řecko se skládá z velkého množství ostrovů. Také se v nich poněkud ztrácíte? Podívejte se s námi na ty nejoblíbenější.

Řecko tvoří kromě kusu pevniny také více než 3000 jednotlivých ostrovů, které dohromady zabírají přibližně čtvrtinu celkové rozlohy tohoto přímořského státu. Trvale obydleno jich je sice jen zlomek, ale i tak se na evropské poměry jedná o úctyhodné číslo – 167. My jsme pro vás vybrali ke krátkému představení čtyři z těch nejoblíbenějších.

Korfu – Smaragdový ostrov

Korfu patří k větším řeckým ostrovům. Leží v Jónském moři a přezdívá se mu Smaragdový ostrov. Toto přízvisko získal díky bujné, zelené vegetaci, která díky příznivým přírodním podmínkám celý ostrov pokrývá. K ostrovu se váže mnoho legend – mezi ty nejznámější patří také ta o Odysseu, který měl na Korfu – tenkrát v bájné zemi Fajáků – ztroskotat.

Korfu vyniká svými čistými písčitými plážemi a množstvím menších historických památek. Kromě těch stojí za návštěvu například také Myší ostrov, slané jezero Korrision nebo hora Pantokrator.

Kos – domov Hippokrata

Kos je významným ostrovem souostroví Dodekanessoss v Egejském moři. Velikostně se řadí mezi střední řecké ostrovy, má toho však hodně co nabídnout. Přívětivá příroda se spoustou cest láká k procházkám i vyjížďkám na kole či na koni. Pláže jsou převážně písčité, méně pak oblázkové.

Ostrov Kos je jednou vekou historickou památkou. Mezi ty nejvýznamnější patří samotné hlavní město Kos a světoznámý Hippokratův platan, pod kterým podle legendy učil sám Hippokrates své žáky.

Kréta – největší z řeckých ostrovů

Kréta je největší řecký ostrov a v pořadí celkově pátý největší ve Středozemním moři. Díky své velikosti zaujímal v historii Řecka významné místo. Kréta je rájem pro milovníky historických památek. Při návštěvě tohoto ostrova si nenechte ujít prohlídku minojského paláce Knóssos pocházejícího až z doby bronzové, nebo hlavního města Heraklionu.

Díky velikosti tohoto ostrova si zde své ideální místo pro dovolenou najde každý – na Krétě naleznete klidné a romantické pláže i turisticky živá městečka s rušným nočním životem.

Lefkada – na ostrov suchou nohou

Lefkada je čtvrtý největší z Iónských ostrovů. Navíc je to jediný řecký ostrov, na který se dostanete z pevniny suchou nohou – aniž byste samozřejmě použili loď či letadlo. Lefkada je totiž spojená s pevninským Řeckem dvěma mosty. Jedná se o oblast s nádhernou přírodní scenérií – s dech beroucími plážemi, tyrkysově modrým mořem a bujnou vegetací.

Ani Lefkadě se nevyhýbají řecké legendy – na jižním cípu ostrova se má údajně nacházet jedna z bran do Hádovy říše.

Trackback URI | Přihlásit se ke komentářům přes RSS kanál

Přidat komentář